Mdf-4.jpg

Telefon: +46 (0)42 140105

Mobil: +46 (0)707 27 05 91

kontakt@maisonsdefrance.se

Maisons de France

Drottninggatan 27

252 21 Helsingborg

Hem Alla objekt Nyproduktion Om Frankrike Vår service Franska nyheter Om oss Open house 2018

leaseback.jpg

- ett unikt sätt att investera i en nybyggd lägenhet i Frankrike!

Med Leaseback kan Du investera ett lägre belopp och sedan finansiera Din bostad genom att låta hyra ut den under en 9-årsperiod. Du kan givetvis använda den själv under ett bestämt antal veckor. Efter 9 år äger Du bostaden. Att investera i en lägenhet genom leaseback kan Du bara göra i Frankrike och Du kan få en ordentlig avkastning per år - i 9 år!

Detta tack vare moms-återbetalning och en garanterad, indexerad hyra! 

OBS att man inte kan utnyttja leasebacksystemet mer än i särskilda fastigheter, som där erbjuder denna möjlighet. Det går alltså inte att få leaseback i varje nybyggd fastighet.

Det är den franska staten som skapat systemet med avsikten att det skall byggas kvalitetsbostäder för turister i landet. Samtidigt får Du gratis tillgång till en semesterlägenhet i Frankrike några veckor per år (dock inte sommartid)!

Exempel:

Antag att du köper en lägenhet för 250 000 € inkl fransk moms (19,6%). Du har 100% lagfart.

- Du får då tillbaka den franska momsen, dvs. 40 970€

- Du ingår ett avtal, som innebär att du hyr ut lägenheten i 9 år

- Du kan låna i Frankrike upp till 70% av investeringen, förutsatt att du har en hygglig inkomst. Det räcker inte med förmögenhet. Räntan kan du dra av i Din svenska deklaration

- Bolaget du sluter avtal med tar hand om allt, dvs underhåll, inredning, möblering o s v

- Bolaget ser till att lägenheten blir uthyrd och Du erhåller en bestämd ersättning per år, f n ca 3-4% per år av inköpspriset. Ersättningen indexeras per år. Du tar  
   ingen uthyrningsrisk. Med ovanstående exempel kan Du få ca 7 000 €/år i hyresersättning. Denna inkomst måste Du deklarera i Frankrike och i Sverige.

- Du har rätt att utnyttja lägenheten viss tid per år. Dock oftast inte maj - sept